Loop binnen bij je notaris

Wouters Netwerk Notarissen in Veendam helpt je bij scheiding.

Ga je scheiden en denk je dat je er zonder al te grote problemen samen uit kunt komen? Kom dan direct naar Wouters Netwerk Notarissen. Wij kennen de fiscale aspecten van deze gebeurtenis, en leggen jullie gezamenlijke wensen en afspraken juridisch vast.

scheiden

Wat gebeurt er met de kinderen?

Een echtscheiding raakt de hele familie. Hebben jullie kinderen die nog niet volwassen zijn, dan is het belangrijk om hen veel aandacht te geven. Daar komt ook een juridisch aspect bij kijken: het ouderschapsplan. Dit is zowel voor getrouwde als voor samenwonende ouders een verplichting.

Hoe ziet een ouderschapsplan er uit?

Een scheiding verandert de verantwoordelijkheden van het ouderschap niet. Hoe de verzorging eruit gaat zien, moet je duidelijk vastleggen. Er worden afspraken gemaakt over de bezoekersregeling en over eventuele alimentatie. Het beste betrek je de kinderen daar ook bij. Zij willen zich ook gehoord voelen.

Lees het nieuws over scheiding

Hoe worden de bezittingen verdeeld?

Er zijn talloze materiële zaken die na een scheiding een nieuwe plek moeten krijgen. Het huis bijvoorbeeld. Blijft iemand er in wonen, of wordt het verkocht? Hoe om te gaan met een eventueel pensioen, of een erfenis. Moeten er veranderingen komen in het testament? De experts van Wouters Netwerk Notarissen in Veendam helpen je hiermee verder.

Heb je brandende vragen?

Neem dan contact op