Loop binnen bij je notaris

Een nieuw huis kopen? Houd het reëel met Wouters Netwerk Notarissen

Je koopt niet dagelijks een huis. Heb je iets moois op het oog? Zorg er dan voor dat je je goed laat informeren. Wouters Netwerk Notarissen uit Veendam geeft je een beter beeld van je rechten en plichten bij aankoop. 

huis kopen

Wat zijn de stappen bij de aankoop van een huis? 

De aankoop van een huis verloopt in een aantal fases. Je begint met oriënteren. Wat wil ik eigenlijk? Hoe ziet de markt eruit? Waar let je op bij de aankoop van een huis? Heb je daar eenmaal een beter beeld van, dan bepaal je je budget. Je kijkt hoeveel geld je op de bank hebt staan, wat je schulden zijn en hoeveel je kunt lenen. Daar zijn voorwaarden aan verbonden. Hier helpt een hypotheekadviseur je bij.

Spannend: het zoeken van een woning

Heb je een waterdicht beeld van je financiële situatie, dan ga je een woning zoeken. Leuk. Langzaam krijg je een beeld van waar je binnenkort komt te wonen. 


Welke eisen heb je zelf? In deze fase vergelijk je diverse woningen. Kijk dan ook naar de technische details en hoe deze zich verhouden tot de prijs. Daar vind je meer informatie over bij Netwerk Notarissen.

Onderhandelen en kopen

Het is altijd aan te raden om je koopcontract te laten verifiëren door een ervaren notaris. Wouters Netwerk Notarissen kan je hierbij helpen. Dat doen we ook als er geen makelaar bij de koop betrokken is. Wij stellen ook nieuwe contracten op die aan alle voorwaarden voldoen. 


En ben je eenmaal zo ver dat je kan gaan kopen? Dan zijn er weer talloze zaken om rekening mee te houden, zoals verzekeringen, samenlevingscontracten en de te kiezen leveranciers van infrastructurele diensten. Wij adviseren je bij al deze punten.